?>

DSÖ'den ürperten Omicron çağrısı

Dünya Sağlık Örgütü Genel Direktörü Ghebreyesus, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Omicron varyantına karşı ülkeleri uyararak, "Çok net olmalıyım; aşılar tek başına hiçbir ülkeyi bu krizden kurtaramaz." dedi.

Sağlık - 4 yıl önce

Dünya Sağlık Örgütü, gelişen kanıtların, yeni tip koronavirüs aşılarının ağır hastalık ve ölüme karşı etkinliğinde küçük bir düşüş gösterdiğini bildirdi.

DSÖ Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün Cenevre'deki merkezinde düzenlediği basın toplantısında, "Şu anda 77 ülke omicron vakaları bildirdi ve gerçek şu ki henüz tespit edilmemiş olsa bile omicron muhtemelen çoğu ülkede bulunuyor." dedi.

"Omicron, daha önce hiçbir varyantta görmediğimiz bir oranda yayılıyor." diyen Ghebreyesus, insanların Omicron'u "hafif (varyant)" olarak görmesinden endişe duyduklarını vurguladı.

Ghebreyesus, Kovid-19'un omicron varyantının hafife alınamayacağını belirterek, "Omicron daha az ciddi hastalığa neden olsa dahi, çok sayıda vaka, hazırlıksız sağlık sistemlerini bir kez daha bunaltabilir." uyarısını yaptı.

"AŞILAR TEK BAŞINA HİÇBİR ÜLKEYİ BU KRİZDEN KURTARAMAZ"

Ülkeleri halihazırda etkin olan önlemlerle Omicron'un yayılmasını engellemeye çağıran Ghebreyesus, "Çok net olmalıyım; aşılar tek başına hiçbir ülkeyi bu krizden kurtaramaz." ifadesini kullandı.

Ghebreyesus, maske takılması, sosyal mesafe, havalandırma ve el hijyeni gibi bilindik önlemlerin alınmaya devam edilmesi çağrısında bulundu.

Kovid-19 aşılarının etkinliğine de değinen Ghebreyesus, "Bu arada gelişen kanıtlar, aşıların ağır hastalık ve ölüme karşı etkililiğinde küçük bir düşüş, hafif (orta dereceli) hastalık veya bulaşmayı önlemede ise bir düşüş gösterdiğini ortaya koydu." dedi.

Ghebreyesus, omicron varyantının ortaya çıkışıyla bazı ülkelerin tüm yetişkin nüfusları için hatırlatma dozuna başlamasını eleştirdi.

Hatırlatma dozunun bu varyanta karşı etkinliği konusunda kanıt olmadığının altını çizen Ghebreyesus, bu tür programların aşı eşitsizliğini artırmasından endişe duyduklarını ifade etti.

Haftanın Öne Çıkanları

Artık göz göre göre kazıklıyorlar

2021-12-14 17:12 - Gündem

AK Parti Şahinbey İlçe Başkanlığında bir istifa daha

2021-12-14 16:39 - Politika

Baba şiddetine maruz kalan Cihan bebek ilk kez görüntülendi

2021-12-13 06:45 - Gündem

Gaziantep'te gasilhane imamı ölü bulundu

2021-12-12 13:16 - Gündem

20 yıllık araba 165 bin liradan satışa çıktı

2021-12-08 08:29 - Otomobil

Fenerbahçe - Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

2021-12-09 16:57 - Spor

Kritik gün yarın! Altın fiyatları düşecek mi yükselecek mi?

2021-12-09 16:33 - Ekonomi

Altını olanlara önemli uyarı: Hazırlığınızı yapın

2021-12-08 19:04 - Ekonomi

WhatsApp'ta yeni dönem! Milyonları ilgilendiriyor

2021-12-09 16:47 - Teknoloji

Tüm maaşlar artacak! Asgari ücret zammı ile neler değişecek?

2021-12-14 16:01 - Ekonomi

İlgili Haberler

Gaziantep’te Ambulans Kazaya Karıştı

23:26 - Sağlık

Bahar Aylarında Çocuklarda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

10:17 - Sağlık

Gaziantep’te Duygulandıran Bağış: Hastasından Doktoruna Böbrek

19:53 - Sağlık

“Sessiz Tehlike: Yorgunluk Sandığınız Belirti Hashimoto Çıkabilir!”

10:06 - Sağlık

Nizip’te Sağlıklı Yaşam Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

18:29 - Sağlık

Günün Manşetleri

Küçük Bir Su 50 TL Olur Mu? GALLE Park’taki Fiyat Tepki Yağmuruna Tutuldu

11:32 - Gündem

Gönüllere Misafir Oldular, Valilikte Yüzleri Güldürdüler

11:15 - Yaşam

Rasim Ozan Kütahyalı Yasa Dışı Bahis Operasyonunda Gözaltına Alındı

10:02 - Asayiş

AK Parti’de Gözler Şahinbey Teşkilatına Çevrildi

08:58 - Politika

GESOB Seçiminden Sonra Akdoğan: “Kazanan Gaziantep Esnafı Oldu”

20:34 - Gündem