?>

Cinsiyet eşitliğin izlenmesi projesinde atölye çalışması

Gaziantep'te Toplumsal Cinsiyet Eşitliğinin İzlenmesi projesinde atölye çalışmalarına başlandı.

Yaşam - 5 yıl önce

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği, Türkiye'de cinsiyet eşitliği ile ilgili olarak gerçekleştirilen her türlü faaliyetin, etkin, sistematik ve sürekli izlenmesi adına aktif çalışan bir örgüt olarak çalışmalarını aralıksız bir şekilde sürdürdüyor. Dernek Gaziantep'te STK'lar başta olmak üzere akademisyenler, İl Valiliği ve yerel yönetimlerin katılımı ile 2 gün sürecek olan "Planlama ve İzleme Nedir" atölye çalışmalarına başladı.

Toplumsal eşitlik karnesi çıkartılacak

Cinsiyet Eşitliği İzleme Derneği, Gaziantep'te Yerel Eşitlik İzleme Planına yönelik grup çalışmaları gerçekleştirildi. Projenin Gaziantep İl Koordinatörü Fatma Esin Özgül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen toplantı oldukça verimli geçti. Düzenlenen toplantıya STK temsilcilerinin yanı sıra akademisyenler, il valiliği ile yerel yönetimlerden temsilciler katıldı. Atölye çalışmasına projenin Yerel Çalışmalar Koordinatörü Av. Sevgi Binbir, Proje Uzmanı Burcu Üzümcüler katıldı.

"Atölye çalışmalarımız devam edecek"

Projenin Yerel Çalışmalar Koordinatörü Av. Sevgi Binbir, iki gün sürecek atölye çalışmalarının oldukça verimli geçeceğine dikkat çekti. Bimbir açıklamasında, "Gaziantep'te birinci faz çalışmaları tamamlandı. İkinci faz çalışmaları çerçevesinde projenin gerçekleştirildiği ile toplumsal cinsiyet eşitlik karnesi çıkartılacak. Bu konuda yaygın eğitim çalışmaları gerçekleştirilecek. İki gün sürecek çalışmaların ilk gününde planlama nedir, izleme nedir konuklarımızla tartışacağız. Çalışmalarımızın ikinci gününde ise ortaya çıkan sonuçları raporlaştıracağız" şeklinde konuştu.

CEİD hakkında

Cinsiyet eşitliği ile ilişkili çeşitli alanlarda, kurumlarda ve sivil toplum örgütlerinde faaliyet gösteren uzman kişilerden oluşan CEİD, Türkiye'de cinsiyet eşitliğine yönelik kamu politikaların geliştirilmesini sağlamak, var olan politikaların etkinliğini ve yaygınlığını arttırmak ve böylece toplumsal cinsiyet eşitliğinin anaakımlaştırılmasına hizmet etmek amacıyla çalışmalar yürütüyor.

Haftanın Öne Çıkanları

Valiler kararnamesi çıkacak iddiası! Vali Gül gidecek mi, kalacak mı?

2021-10-30 17:17 - Gündem

Asgari ücretli, emekli ve EYT’liye müjde geliyor

2021-10-30 15:43 - Ekonomi

Gaziantep'te yarın birçok bölgede elektrik kesintisi olacak

2021-10-31 17:13 - Gündem

Doğan Erdoğan: "Galatasaray maçı bizim çıkış maçımızı olacak"

2021-10-29 08:41 - Spor

Milli Eğitim Bakanlığı duyurdu! Okullar o tarihlerde tatile girecek

2021-10-31 17:11 - Gündem

Okullar kapanıyor mu? Bakan Koca açıkladı

2021-11-01 07:20 - Sağlık

Milyonlarca kişiye müjde! Emeklilik için başlangıç sayılacak

2021-11-02 16:43 - Ekonomi

Türkiye'nin bu yılki Oscar adayı belli oldu

2021-10-30 16:18 - Kültür & Sanat

Gaziantep'te günün defin listesi

2021-10-30 16:20 - Gündem

Merkez Bankası'ndan 80 milyar lira!

2021-11-03 18:57 - Ekonomi

İlgili Haberler

Doç. Dr. Murat Doğan: "Çocuklarda kilo alımının nedeni sadece fazla yemek değil"

12:17 - Yaşam

Türkiye’nin Evlilik Haritası Açıklandı: Gaziantep İlk Sıralarda Yer Aldı

21:21 - Yaşam

Gaziantep İçin Kritik Uyarı: Saat Verildi, Kuvvetli Yağış Geliyor

12:15 - Yaşam

GAP Gazetesi sahibi Mustafa Diken’in acı günü

17:02 - Yaşam

H. Cemal Değer İçin Taziye Kabulü Yapılacak

22:24 - Yaşam

Günün Manşetleri

BAŞKAN ŞAHİN'DEN BAHÇELİEVLER PROJESİ İÇİN KRİTİK UYARI

15:26 - Gündem

GÖZLER MERİNOS'TA

12:42 - Gündem

YENİ PARTİ’NİN GAZİANTEP KADROSU TAMAM

10:22 - Gündem

İŞ DÜNYASINDAN MERİNOS'A USLU GROUP TEPKİSİ

09:56 - Gündem

YENİ PARTİ’DE OĞUZELİ’NDE KURUCU İLÇE BAŞKANI MEHMET ERMAYASI OLDU

00:55 - Gündem