Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Gaziantep’te

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin "Üretim Sürecine Katılım Programı” kapsamında "Yeni Bir İstihdam Modeli" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Gaziantep Ziyareti kapsamında Bakanlık tarafından organize edilen ve Gaziantep’in pilot il olarak seçildiği "Üretim Sürecine Katılım Programı” kapsamında "Yeni Bir İstihdam Modeli" projesinin tanıtım toplantısına katıldı.

Şehitkamil Sanat Merkezi'nde sabah saatlerinde düzenlenen programa Bakan Vedat Bilgin ile birlikte Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Cevdet Ceylan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Çalışma Genel Müdürü Nurcan Önder, İŞKUR Genel Müdürü Vekili Oğuz Kağan Güldoğan, kurum amirleri, oda başkanları ve iş insanları katıldı.

Projenin tanıtım filminin izlenmesinin ardından bir konuşma yapan Bakan Bilgin, Türkiye'nin üretim gücünün daha da gelişmesi gerektiğini ifade ederek bu sürecin daha ileriye taşınmasının gerektiğini vurguladı. Bakan Bilgin, “Daha güçlü bir Türkiye, daha çok üreten bir Türkiye ve kalkınmasıyla demokratikleşmesini birlikte ivmelendirerek yürüyen bir Türkiye. Bunu başarabilecek bir güce sahibiz. Bu güç bizim insan kaynağımızda, tarihsel birikimimizde, kimliğimizin bilinçaltında, zihin dünyamızda var." diye konuştu.

Gaziantep'in bir liman şehri olmadığını ancak hızla limanlara bağlamak gerektiğini ifade eden Bilgin, bu anlamda da önemli çalışmaların hayata geçirildiğini belirtti.

Bakan Bilgin, her alanda dünya çapında yetişmiş insan gücüne sahip olduklarını kaydederek, "Nobel ödülü alan edebiyatçımız var, bilim adamımız var. Daha pek çok sahada sanattan edebiyata, ekonomiden mühendislik alanlarına, kanser araştırmalarından başka alanlara kadar her alanda yetişmiş insan gücü var. Bizim esas gücümüz bu. Türkiye çemberini kırdı. Kimin sayesinde kırdı, insan gücüyle kırdı. Türkiye bugün üreten, dünyanın her tarafına mal satan, ihracat yapan, iş adamları sayesinde kırdı. Türkiye içine sıkıştırılmak istenen çemberi kırmış bulunuyor. Biz bunu daha ileri düzeye taşımak zorundayız." dedi.

Türkiye’nin 2021 yılını yüzde 11 büyüyerek kapattığını ifade eden Bakan Vedat Bilgin, “Bunu Türkiye'nin üretim gücüyle, Gaziantep gibi şehirlerimizin üretimin gücüyle üretim enerjisiyle gerçekleştirmiştir. Kimse endişe etmesin Türkiye büyümeye devam edecek. Evet enflasyon var, özellikle enerji kaynaklarında doğal gaz, petrol gibi ithal ettiğimiz enerji kaynakları gibi dışardan yansıyan sorunlar var. Ama Türkiye bunları normalleştirecek tedbirleri, ekonomi politikalarıyla yeni ekonomik modeliyle ortaya koymuştur. Önümüzdeki dönem enflasyonun aşama aşama düşeceğini hepimiz göreceğiz.” dedi.

Gaziantep'te yeni bir istihdam modelini hayata geçirdiklerini aktaran Bilgin, "İhtiyaç olan birine alınan işçinin 3 ay ekonomik ihtiyaçlarını biz karşılayacağız, ücretini de biz vereceğiz. Nerede ihtiyacınız varsa orada eğitin, ondan sonra yetiştirdiğiniz elemanları üretim sürecinde yetiştirdiğiniz ve ihtiyacınız olan işe koyun ve üretime devam edin. Modelimizin esası bu, sizin taleplerinize göre oluşturulmuş bir modeldir. Devlet burada, Çalışma Bakanlığı olarak biz üstümüze düşeni yapacağız." diye konuştu.

Gaziantep’in üreten bir şehir olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Vali Davut Gül ise sözlerine şöyle devam etti: “İhracatımızın ithalatı karşılama oranı yüzde 136. Türkiye’de cari fazla veren ikinci şehiriz. Bunu yaparken bizim limanımız yok, çok büyük bir hammaddemiz yok. Bütün olumsuzluklara rağmen bunu başarabiliyoruz. Bunu yaparken de en önemli sermayemiz beşeri sermayemiz. Beşeri sermayemiz de burada salondaki hazirun. Sayın

Bakanım, sizlerin liderliğinde, sizlerin destekleriyle inşallah 10 milyar dolar olan ihracatımızı daha da ileriye taşıyacağız. Sizlere ve ekibinize teşekkür ediyoruz. Neyi size ilettiysek anında çözüme kavuşturdunuz. Türkiye genelinde uygulanacak bu projeyi de ilk Gaziantep’te başlattığınız için de ayrıca teşekkür ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Gaziantep'in özel bir şehir olduğunu belirterek, "Burada bir kahraman ve başarı bir hikayesi var. Bu coğrafyada çok güçlü olmamız gerek, ekonomik kalkınma ve insani kalkınmayla olur. Bilgi ekonomisi için yetişmiş beşeri sermaye, bu çok önemlidir. Bunun için de doğru istihdam çok önemlidir. İşçi memleketiyiz, 400 bin işçi var. " dedi.

Konuşmalardan sonra yapılan soru cevap kısmının ardından toplantı sona ererken Bakan Vedat Bilgin beraberindeki heyetle birlikte akabinde Merinos halı ve iplik fabrikasını ziyaret etti ve burada işçilerle birlikte yemek yedi. Ardından “Model Fabrika”yı ziyaret eden Bakan Bilgin Gaziantep’ten ayrıldı.

Haftanın Öne Çıkanları

22 Mart Dünya Su Günü ve Su Tasarrufunun Önemi

2022-03-21 13:21 - Dünya

Vefat ve Başsağlığı

2022-03-15 19:24 - Gündem

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ VE ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ

2022-03-18 09:10 - Gündem

Bu iddialar pes dedirtti!

2022-03-20 18:52 - Gündem

SANAYİCİ ŞEKER KRİZİNDE

2022-03-17 09:40 - Gündem

KARTALKAYA BARAJINDA DOLULUK ORANI YÜZDE 100!

2022-03-17 11:40 - Gündem

18-24 MART YAŞLILAR HAFTASI

2022-03-21 09:30 - Gündem

İŞİTME SORUNUNA ANKA’DA ÇÖZÜM BULDU

2022-03-18 06:42 - Gündem

Başkan Fatma ŞAHİN ; “ÇANAKKALE GEÇİLMEZ” BİR MİLLET İRADESİDİR”

2022-03-17 07:59 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR “GENÇ GAZİANTEP” UYGULAMASIYLA İLKLERİ BAŞLATIYOR

2022-03-18 14:01 - Gündem

İlgili Haberler

Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisi Atay'a ziyaret

12:42 - Gündem

GAZİANTEP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI

12:28 - Gündem

Tiryaki AGRO'DAN DEV ANLAŞMA: HELAL OLSUN

18:15 - Gündem

ANPA GROSS 27  KİRACILARA MOBİNG UYGULUYOR

15:35 - Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI

14:35 - Gündem

Günün Manşetleri

Güneydoğulu ihracatçılardan Şırnak Valisi Atay'a ziyaret

12:42 - Gündem

GAZİANTEP’İN COĞRAFİ İŞARETLİ ÜRÜNLERİ ANKARA'DA TANITILDI

12:28 - Gündem

Tiryaki AGRO'DAN DEV ANLAŞMA: HELAL OLSUN

18:15 - Gündem

ANPA GROSS 27  KİRACILARA MOBİNG UYGULUYOR

15:35 - Gündem

NİZİP TİCARET BORSASI TOBB 80. GENEL KURUL TOPLANTISINA KATILDI

14:35 - Gündem