?>

BÜYÜKŞEHİR’DEN SANAYİ ÇALIŞANLARINA YÖNELİK PANDEMİ ÖNLEMLERİ!

Gündem - 6 yıl önce

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, yeni tip Corona Virüs’e (COVID-19) karşı kentin ekonomik canlılığını korumak, iş hayatında yaşanacak olası salgın tehdidinin önüne geçmek ve pandemiye karşı çalışan kesimi bilgilendirmek amacıyla yaklaşık 4 aylık süre zarfında gerçekleştirdiği koruyucu önleyici tedbirlerle örnek belediyecilik anlayışını bir adım daha öteye taşıdı. 

Küresel bir sağlık sorunu olarak kısa sürede dünyada etkisini hissettiren Corona Virüs, 11 Mart tarihinden bu güne Türkiye’de tehdit haline dönüşmesiyle hem ulusal hem de bölgesel anlamda bir takım önlemlerin alınmasını beraberinde getirdi. Özellikle virüsün kişisel bakım adına kullanılan dezenfektan ürünlerinin kullanılmaması Gaziantep ekonomisinin can damarı olan sanayi alanlarında çok rahat hareket alanı bulması, hijyen hassasiyetini gerekli kıldı. Böylelikle Büyükşehir Belediyesi, salgının ülkeye sirayet ettiği tarihten bu yana ve 1 Haziran’dan itibaren başlayan yeni normalleşme süreciyle merkezi hükümet ile koordineli bir şekilde hareket ederek çalışmalarına yön verdi, insan sağlığının korunması için yoğun mesai harcadı.

SALGINA KARŞI ATEŞ ÖLÇÜMLERİ YAPILDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, İçişleri Bakanlığınca yayınlanan genelge gereğince “toplu taşıma araçları araç ruhsatında belirtilen yolcu taşıma kapasitesinin %50’si oranında yolcu kabul edecek; araç içindeki yolcuların oturma şekli yolcuların birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde olacak” ifadelerine uygun hareket ederek kentte huzur ve güveni tesis etmek için denetlemeler yaptı. Ayrıca Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğü ile ortaklaşa hareket edilerek işçi servislerinin yoğun olarak kullandığı organize sanayi girişindeki alanda ateş ölçümü yapılarak işçinin sağlığı korunma altına alındı.

İŞÇİLERE HİJYENDE SÜRERLİLİK İÇİN “SAĞLIK KİTLERİ” VERİLDİ

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, virüsün bulaşma riskini ortadan kaldırmak için yemekhaneler ve çalışma alanlarında da işçilerle yaptığı sohbetinde 1 buçuk metre bırakılması gerektiğini hatırlattı. Büyükşehirce maskelerin yanı sıra eldiven, deterjan, sabun ve sütün bulunduğu “sağlık kitleri” vatandaşlara verilerek hijyene yönelik alışkanlıkların hayati bir önem taşıdığı belirtildi.

SANAYİ ÇALIŞANLARINA “COVID-19 VİRÜSÜ’NDEN KORUNMA TEDBİRLERİ EĞİTİMİ” VERİLDİ

1 Haziran itibariyle başlayan yeni normalleşme süreci çerçevesinde ise sanayicilere ve çalışanlara destek olabilmek amacıyla Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü ve Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü iş birliğinde COVID-19 Bilgilendirme Eğitimi İş Birliği Protokolü imzalandı, 3 gün boyunca “Eğiticinin Eğitimi” adı altında bilgilendirme programı düzenlendi. Ardından 200 bin sanayi çalışanına “COVID-19 Virüsü’nden Korunma Tedbirleri Eğitimi” verildi.

TRENDYOL’DA “GAZİANTEP BUTİĞİ” DÖNEMİ

Öte yandan Gelişen iletişim ve medya teknolojileriyle birlikte dünyanın değişim gösteren şartları ve yeni pazarlama yöntemlerini yakalamak adına Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde önemli bir iş birliğine imza attı. Büyükşehir, Gaziantep Ticaret Odası (GTO), Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Trendyol.com Şirketi ile önemli bir iş birliği protokolünü hayata geçirerek Gazi şehir esnafını e-ticaret dünyasıyla tanıştırdı. Ayrıca esnaf ve tüccarların ürünlerinin Trendyol’un internet sitesi üzerinden satışını yapma imkânı sundu ve son olarak Trendyol Sitesi’nde Gazi şehrin ürünlerinin diğer ürünlerden farklılaşması için “Gaziantep Butiği” adlı yeni bir bölüm kuruldu.

 

Haftanın Öne Çıkanları

Marius Sumudica; “GALATASARAY MAÇINDAN PUAN VEYA PUANLAR HEDEFLİYORUZ”

2020-06-19 10:51 - Spor

BAŞKAN ŞAHİN, ÇOCUKLARA VERDİĞİ BİSİKLET SÖZÜNÜ TUTTU

2020-06-17 09:02 - Gündem

ANİ KİLO KAYBI, CİDDİ SAĞLIK PROBLEMLERİNİN HABERCİSİDİR

2020-06-16 07:48 - Sağlık

OSB'de hedef %100

2020-06-18 08:55 - Ekonomi

Anka’nın Hedefi Sağlık Turizmi

2020-06-17 07:01 - Sağlık

GSO HAZİRAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

2020-06-17 07:25 - Ekonomi

BU KADARINA DA PES!

2020-06-18 15:37 - Gündem

Hububatçılar İhracatta Rekora Koşuyor

2020-06-22 09:07 - Ekonomi

AKKENT CAMİSİ’NDE YANGIN ÇIKTI

2020-06-18 14:02 - Gündem

Gaziantep'te ‘otobüs ve tramvay’ ücretsiz olacak

2020-06-19 10:08 - Gündem

İlgili Haberler

Şahinbey’de Esnaf Denetimleri Sürüyor

22:04 - Gündem

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem