?>

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÇİFTÇİYE DESTEK

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, depremden ağır hasar alan Nurdağı ve İslahiye’de çilek üretimini sağlamak ve sürdürülebilirlik oluşturmak amacıyla 200 çiftçiye çilek fidesi, gübre, ilaç ve malç temini ile damlama sulama sistemi düzenlenen törenle dağıtıldı.

Gündem - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli şiddetli depremlerden etkilenen Nurdağı ve İslahiye’de çiftçilerin gelirinin arttırılması ve üretimin tekrardan sağlıklı bir şekilde sağlanması amacıyla Büyükşehir Belediyesi’nin destekleri devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı iş birliğinde bölgede tarımsal faaliyetlerin sürdürülebilirliği için çilek üretiminin yaygınlaştırılması amacıyla başlatılan yeni destek projesinin dağıtım töreni Nurdağı’nda yapıldı.

Proje kapsamında toplamda 400 dekarlık alanda 200 çiftçiye, 2 dekarlık alanlarda üretim yapabilmesi amacıyla çilek fidesi, gübre, ilaç ve malç temini sağlandı. Öte yandan destek projesi kapsamında damlama sulama sistemi kurulumu yapılması için çalışmalar başladı.

Bölgede yaşanan deprem sonrası afet durumunda tarımsal üretim yapan çiftçilerin faaliyetleri bir anda durdu. Gıda temininin tekrardan sağlanması ve depremde üreticinin damlama sulama sistemleri ile üretim araçlarını kaybetmesinden dolayı tarımsal faaliyetin sürdürülebilirliği için destek projesi oluşturularak üretim sağlanması amaçlanıyor.

Programa Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in yanı sıra AK Parti Grup Başkanvekili ve Gaziantep Milletvekili Abdulhamit Gül, AK Parti Gaziantep Milletvekilleri Derya Bakbak, İrfan Çelikaslan, Bünyamin Bozgeyik, il ve ilçe yetkilileri ile çiftçiler katıldı.

 

ŞAHİN: BURADA DAHA YAPACAK ÇOK İŞİMİZ VAR

 

Törende Nurdağı’nda deprem sonrasında yaşanan iyileşme sürecinde yapılanları anlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, büyük bir dayanışmanın yaşandığını aktararak şunları söyledi:

“Çiftçinin üretim malzemelerinin hepsinin depremde yok olduğu günlerden bugün bu destekleri ve gelişmeleri konuşuyoruz. Depremden sonra ‘Önce İnsan’ diyerek Büyükşehir Belediyesi olarak kaynaklarımızın büyük bölümünü buraya gönderdik, bölge çok hızlı ayağa kalktı. Tarım buranın en önemli kısmı. Yeşil ekonominin ayağa kalkması gerekiyordu. Bir belediye olarak Türkiye’de ilk defa mazot dağıtımı yaptık. Burada daha yapacak çok işimiz var. Kadınlar kooperatif kursun, çiftçilerin cebi rahatlasın, çiftçi rahatlayınca esnaf rahatlasın diye ben ve arkadaşlarımız gayret gösteriyoruz.”

 

GÜL: BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANIMIZIN ÇİFTÇİLERE VERDİĞİ DESTEK TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR ÇALIŞMADIR

 

Çiftçiye yönelik desteklerin sürdüğünü aktaran Grup Başkan Vekili Abdülhamit Gül ise törende yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Bereketli topraklardayız. Alın teriyle, helal lokmayla burada rızkının peşinden koşan emektarlarımızla, çiftçilerimizle beraber olmanın büyük bir mutluluğunu yaşıyoruz. Burada değerli Büyükşehir Belediye Başkanımızın çiftçilere verdiği destek Türkiye’de örnek bir çalışmadır, model bir çalışmadır. Tüm tarımsal desteklerle çiftçimizin yanında olan bir anlayış var. Yerel yönetim zaten vatandaşlarımızın sorunlarına doğrudan alakadar olan kurumlar. Bunun hakkını veren bir başkanımız ve ekibi var.”

Nurdağı Belediye Başkanı Mehmet Yıldırır da konuşmasında 6 Şubat felaketi sonrasında yaraların sarılması için büyük emek verildiğini, destekleri hep hissettiklerini söyledi. Kalkınmanın yerelde olduğunu benimseyip Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçinin birim alanda daha fazla gelir elde etmesi için çalıştığını aktararak teşekkür etti. 

Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Karayılan, Nurdağı ve kentte bulunan bütün çiftçilerin taleplerinin yerine getirildiğini aktardı ve Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Gaziantep’te yaptığı çalışmaları anlattı. 

Nurdağı Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar, Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma verdiği destekleri anlatarak, çilek üreticisinin yanında oldukları için teşekkür etti.

Çiftçiler adına konuşan Karaburçlu Köyü’nden çiftçi Hilal Şahin de teşekkür etti.

Haftanın Öne Çıkanları

SONDAKİKA... GAZİANTEP'TE BİR İNTİHAR DAHA!

2024-10-26 20:40 - Asayiş

DİLEK HALI YANGINI OLAYINDA ŞOK GELİŞME

2024-10-28 16:18 - Gündem

Erdem Soft Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Göğüş HAYIRDA SINIR TANIMIYOR

2024-10-31 18:18 - Eğitim

GAZİANTEP'TE ŞÜPHELİ ÖLÜM! Bağ evinde ölü bulundu

2024-10-29 16:16 - Asayiş

GAZİANTEP’TE ALACAK VERECEK TARTIŞMASI KANLI BİTTİ

2024-11-01 21:33 - Asayiş

Gaziantep’in dev firması konkordato ilan etti!

2024-10-28 16:48 - Ekonomi

Bir şehir bu postacıyı arıyor: Tam 600 milyon liralık vurgun!

2024-10-26 19:31 - Asayiş

Gaziantep'te FETÖ'ye Operasyon: 2 Tutuklama

2024-10-27 22:37 - Gündem

Medical Point Gaziantep Hastanesi'nden Hasta Hakları Günü Etkinliği

2024-10-28 17:02 - Sağlık

Gaziantep'te şüpheli ölüm

2024-10-31 12:08 - Gündem

İlgili Haberler

Şahinbey’de Esnaf Denetimleri Sürüyor

22:04 - Gündem

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Kara Para Operasyonunda Kritik Süreç: 6 İş İnsanı Tutuklandı

21:03 - Asayiş

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem