?>

BELEDİYE BAŞKANINA CEZA VE YASAK KARARININ ARDINDAN TBB BAŞKANI ŞAHİN AÇIKLAMA YAPACAK MI?

Politika - 4 yıl önce

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada, 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı çıkmasının ardından gözler Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin’e çevrildi.

TÜRKİYE VERİLEN CEZAYI KONUŞUYOR

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı davada çıkan karar bir anda ülke gündemine oturdu. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ve siyasi yasak kararı verilmesinin ardından Belediye Başkanlarının oluşturduğu ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in başkanlığını yaptığı Türkiye Belediyeler Birliği’nin nasıl bir değerlendirme yapacağı merak edilmeye başlandı.

GÖZLER BAŞKAN ŞAHİN’E ÇEVRİLDİ

Kararın açıklanmasının ardından sosyal medyada gündem olan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na birçok kesimden destek yağarken, gözler Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) Başkanı Fatma Şahin’e çevrildi. Şahin’in konuyla ilgili açıklama yaparak bir değerlendirmede bulunması bekleniyor.

DAVA NEDEN AÇILMIŞTI?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim 2019'da Fransa'nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’ndeki konuşmasında, "seçim döneminde kamu kaynaklarının iktidar lehine sınırsız şekilde kullanıldığını, kampanya süresince toplumu bölen ve kutuplaştıran bir dil kullanıldığını, Cumhurbaşkanı ve kabine üyelerinin seçim yasaklarını dikkate almayan eylem ve uygulamalarda bulunduklarını" söyledi.İmamoğlu, "iktidarın İstanbul'da seçimi, YSK kararı ile iptal ettirerek kazanmak istediğini" savundu.

SOYLU CEVAP VERMİŞTİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise 4 Kasım 2019'da İmamoğlu’nu kastederek “Avrupa Parlamentosu'na gidip, Türkiye’yi şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek. Bu iş bu kadar bedava değil” dedi.

İMAMOĞLU’NDAN İKİNCİ ÇIKIŞ

İmamoğlu aynı gün İstanbul'da gazetecilere yaptığı açıklama sırasında Soylu’nun bu sözlerinin hatırlatılması üzerine, “31 Mart'ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa'da onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında o olan biten şeylere baktığımızda, tam da 31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır, önce oraya bir odaklansın” ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

AK PARTİ’Lİ BAŞKAN, BELEDİYE PERSONELİ ÇIKTI

2022-12-12 08:27 - Politika

ŞAİBE VAR MI?

2022-12-13 15:47 - Gündem

TARİHİ DAVA SONUÇLANDI İNAL SONUCU DUYURDU

2022-12-09 11:21 - Gündem

AK PARTİ ŞAHİNBEY’DE SÜRPRİZ GELİŞME: BAŞKAN NEDEN İSTİFA ETTİ?

2022-12-11 19:51 - Politika

DURUŞMA ERTELENDİ

2022-12-09 15:34 - Gündem

KORKUTAN KAZA

2022-12-14 14:47 - Gündem

Büyükşehir’den çiftçilere mazot desteği!

2022-12-08 10:45 - Gündem

Yağma olayında 2 tutuklama

2022-12-08 09:57 - Asayiş

Gaziantep'te 3 sağlık personeli darp edildi

2022-12-13 14:18 - Gündem

Prof. Dr. Hakan Büyükhatipoğlu Medical Point Gaziantep’te

2022-12-12 12:37 - Sağlık

İlgili Haberler

Araban’da Siyasi Deprem: Mehmet Özdemir Dik Durdu! Helal Olsun!

17:18 - Politika

Sermet Atay’dan Bahçeli’ye Gaziantep Raporu

16:12 - Politika

MHP’li Ayhan Çelik’ten Haberimiz Sonrası Açıklama

19:39 - Politika

MHP’de 10 Milyonluk İddia! 10 Gün Önce AK Parti’den İstifa Etti, İlçe Başkanı Oldu

17:21 - Politika

Gaziantep’te İYİ Parti Karıştı: Şehitkamil İlçe Başkanı Görevden Alındı

11:38 - Politika

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem