?>

Azeri iş adamının FETÖ davasında Mahsun Kırmızıgül tanık olarak dinlendi

Azeri iş insanı Mubariz Gurbanoğlu’nun “FETÖ terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davada 20 yıllık arkadaşı Mahsun Kırmızıgül tanık olarak dinlendi. Kırmızıgül, Gurbanoğlu’nun FETÖ ilişkisine tanık olmadığını söyledi.

Gündem - 6 yıl önce

Azeri iş insanı Mubariz Gurbanoğlu'nun “FETÖ terör örgütüne üye olmak” suçundan yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Gurbanoğlu, Sesli Ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı. Tanık dinlenen duruşmada ilk olarak sanatçı Mahsun Kırmızıgül dinlendi.

“FETÖ İLE İLİŞKİSİNE TANIK OLMADIM”

Kırmızıgül ifadesinde, Mubariz Gurbanoğlu ile 2000 yılında kız kardeşinin düğününde sahne aldığı sırada tanıştığını söyledi. Sonrasında dost olduklarını anlatan Kırmızıgül, “Bu ülkeyi çok seven yurtdışından elde ettiği geliri bu ülkede harcayan biridir. Onun yaptığı iyilikleri çok iyi biliyorum” dedi.

Gurbanoğlu'nun FETÖ ile ilgisi olup olmadığı konusunda bir şey duymadığını söyleyen Kırmızıgül, “Tanık olmadım. Bilmiyorum” dedi. Gurbanğlu ile firari FETÖ şüphelisi İhsan Kalkavan'ın bir yemekte tartıştığını da anlatan Kırmızıgül, “Küfürlü bir tartışma yaşandı. O günden beri İhsan Kalkavan'ı hayatından çıkardı. 17-25 Aralık'tan önceydi” dedi.

DURUŞMADA GİZLİ TANIK DİNLENDİ

Mahsun Kırmızıgül'ün ardından ise 3 gizli tanık dinlendi. Sesleri ve görüntüleri bozularak video konferans sistemi ile dinlenen tanıklardan biri, Gurbanoğlu ile 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce tekne turuna çıktıklarını 14 Temmuz'da döndüklerini söyleyerek, “15 Temmuz'da tekrar açıldık. Öyle bir plan yoktu. Yunan karasularına doğru gittik” dedi.

Gurbanoğlu'nun “Ben zaten hoca efendiyi severim sözünü söylediğini duydum” diyen gizli tanık Rıza Sarraf’ı da Gurbanoğlu’nun yanında bir kaç kez gördüm” dedi.

Haftanın Öne Çıkanları

Turkcell TV+ bu hafta sonu herkese ücretsiz!

2020-12-04 16:41 - Teknoloji

Yüksek kapasiteli İHA Aksungur seri üretime girdi!

2020-12-05 17:50 - Teknoloji

Bakü sokakları Türk bayrakları ile süslendi

2020-12-09 11:59 - Dünya

Microsoft e-spor dünyasına adım atıyor!

2020-12-04 16:43 - Teknoloji

"Milli Mücadele Kahramanları Portresi" Yarışması Düzenleniyor

2020-12-03 07:46 - Yaşam

Gözü dönmüş sapık, 11 yaşındaki kız çocuğunu bina girişinde sıkıştırıp istismar etti! O anlar kamerada

2020-12-08 09:34 - Dünya

Türkiye plazma kan bağışında ilk sırada

2020-12-07 10:52 - Sağlık

'Anne gebelikte Covid-19 geçirdiyse, bebek antikorla doğuyor'

2020-12-04 16:57 - Sağlık

Son dakika: GAZİANTEP - Silahlı kavga: 2 yaralı

2020-12-08 07:17 - Gündem

Bu da oldu: Çin yapay Güneş’i devreye aldı!

2020-12-05 17:48 - Teknoloji

İlgili Haberler

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te şehidimiz var

15:00 - Gündem

UMUT YILMAZ'IN AMCASINDAN ŞOK AÇIKLAMALAR

11:09 - Gündem

Şamil Tayyar'dan siyasi transfer eleştirisi

09:25 - Gündem

NİZİP CUMHURİYET BAŞSAVCISI  ERHAN BİROL’DAN NTO'YA VEDA ZİYARETİ

13:56 - Gündem

Gaziantep'te Asayiş ve Güvenlik Masaya Yatırıldı

12:33 - Gündem