?>

Avrupa Birliği Projesi online söyleşileri başladı

Gaziantep Üniversitesi’nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Gençlik Diyaloğu kapsamındaki ilk projesi olan “Kentimin Sürdürülebilirliğinde Söz Sahibiyim” Projesinin ilk etkinliği online olarak gerçekleştirildi.

Eğitim - 4 yıl önce

Gaziantep Üniversitesi'nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Gençlik Diyaloğu kapsamındaki ilk projesi olan “Kentimin Sürdürülebilirliğinde Söz Sahibiyim” Projesinin ilk etkinliği online olarak gerçekleştirildi.

Gaziantep Üniversitesi'nin Avrupa Birliği (AB) Erasmus Plus Gençlik Diyaloğu kapsamındaki ilk projesi olan “Kentimin Sürdürülebilirliğinde Söz Sahibiyim” Projesinin ilk etkinliği online olarak gerçekleştirildi. Pandemi dönemi nedeniyle online olarak gerçekleşen söyleşi dizilerinin ilk konuğu, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Genel Sekreteri ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Yakup Bulut oldu. Moderatörlüğünü GAÜN Mimarlık Bölümü Öğrencisi Nilgün Kaya'nın yaptığı söyleşide, Prof. Dr. Yakup Bulut kent ve sürdürülebilirlik üzerine önemli bilgiler verdi.

Kentlerin güncel durumunun analiz edildiği söyleşide, kentsel dönüşümün gerekliliği, sit alanlarının yok edilmesi, vakıf binalarının farklı amaçlarla kullanıma açılması gibi problemler üzerine yoğunlaşılarak, göç problemine de değinildi. Hayatımızın bir gerçeği olan deprem ve beraberinde riskli yapıların çokluğu da etkinlikte mercek altına alınan başlıklardan biri olarak yerini aldı.

Kentsel dönüşümün zorunluluk haline gelme sebeplerinden biri olan çarpık kentleşme sorunu da konuşulan konular arasında yerini aldı. Yoğun göç sonrası toplumun ihtiyaçlarını karşılayamayan kentlerin, bu yoğunluğa çarpık kentleşme ve rant yarışı ile cevap verdiği belirtilen söyleşide, geleceğin kentlerini inşa etmek için öncelikle yönetim anlayışının değişmesi, denetimlerin ve yaptırımların arttırılmasının önemi vurgulandı. Sürdürülebilir, yaşam alanı estetiğine sahip, yaşlı ve çocuk dostu yeşil kentler inşa ederek ve kentlerin bu şartlar doğrusunda evrilmesiyle kentsel dönüşüm kavramının içinin doldurulabileceği belirtildi. Söyleşide iklim krizi, iklim değişikliğinin kentsel dönüşüm ile ilişkisine de değinilerek, yapılan dönüşümlerde iklim etkilerinin en aza indirme zorunluluğunun altı çizildi.

Haftanın Öne Çıkanları

Mercanoğlu ailesini mutlu günü

2021-06-27 16:20 - Gündem

Gençler Tasarladı, GAHİB Dokuyacak

2021-06-28 08:43 - Ekonomi

GAİB yaz dönemi eğitim takvimi belli oldu

2021-06-30 09:25 - Ekonomi

Çelik: 'Hiçbir şey olmamış gibi yalana devam ediyorlar'

2021-06-29 06:32 - Politika

Kayıt dışı çalışmaya geçit yok

2021-06-30 09:47 - Gündem

ŞİMDİ DE DELTA VARYANTI

2021-06-24 13:30 - Gündem

İşte yeni normalleşme ve alınacak tedbirler

2021-06-30 06:59 - Gündem

Antalya ve Hatay'da düzenlenen şampiyonalarda büyükşehir rüzgarı esti

2021-06-30 09:20 - Spor

1,5 milyon liralık yalıtım vurgunu

2021-06-30 08:10 - Asayiş

Atış poligonunda silah yanlışlıkla ateş aldı: 1 ölü

2021-07-01 06:14 - Asayiş

İlgili Haberler

Bakan Yusuf Tekin duyurdu: Öğretmenlere müjdeli haber!

20:09 - Eğitim

MEB'den sınıf tekrarı kararı

19:36 - Eğitim

REKTÖR DOĞAN'DAN ANLAMLI ÇAĞRI

17:15 - Eğitim

YENİ REKTÖR GÖREVİ DEVRALDI

21:27 - Eğitim

BAŞARILI ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ

17:18 - Eğitim

Günün Manşetleri

Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir’den Vali Çeber’e Ziyaret

14:45 - Gündem

Medical Point Gaziantep'te Uyanık Ameliyatla Sağlığına Kavuştu

13:41 - Gündem

Vali Çeber'den Eski Ehliyet Sahiplerine Kritik Uyarı!

12:52 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR, ORMAN YANGINI RİSKİNE KARŞI TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

11:33 - Gündem

BÜYÜKŞEHİR, ORMAN YANGINI RİSKİNE KARŞI TEDBİRLERİNİ ARTIRDI

11:33 - Gündem