?>

“ANTEPLİCE ŞİRİN HANEKLER” KİTABI YAYIMLANDI

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Gazikültür A.Ş. kentin kültürünün temel taşı haline gelen, Gaziantep ağzı ile yazılan hikayelerden oluşan “Anteplice Şirin Hanekler” adlı eseri okuyucuyla buluşturdu.

Kültür & Sanat - 3 yıl önce

Gülay Oğuztürk tarafından kaleme alınan eserde Gaziantep ağzını hikayeleriyle tozlu raflardan kurtarıp geleceğe taşınması amaçlanıyor. Yazarın tanık olduğu olay ve olguları kayıt altına alan kitap; 457 sayfa, 52 hikaye ve sözlük kısmından oluşuyor.

Kitap, Panorama 25 Aralık Müzesi, Gaziantep Zeugma Müzesi ve Arkeoloji Müzesi Gazikültür mağazalarında, Türkiye çapında seçkin kitapçılarda ve Gazikültür’ün internet sitesi “magazagaziantep.com” internet sitesinde satışa sunuldu.

 

Kitabın yayın koordinatörlüğü Gazikültür Yönetim Kurulu Başkanı M. Hakan Tanrıöver, editörlüğü ise Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar tarafından yapıldı.

 

YAKAR: YAZAR, KİTAPTA YER ALAN HİKAYELER ARACILIĞIYLA GAZİANTEP AĞZINI KAYIT ALTINA ALMAYI AMAÇLAMAKTADIR

 

Gazikültür Genel Müdürü Prof. Dr. Halil İbrahim Yakar, Gaziantep’in geçmişten gelen köklü kültür birikimine değinerek şunları söyledi:

 

“Gaziantep şehir kültürünün temel taşlarından olan Gaziantep ağzı göz bebeğimizdir. Gaziantepli meramını kendi öz kaynağından beslenen Gaziantep ağzı ile anlatır. Şehir kültürünü bu temel unsur ile korur ve yaşatır. Şehirde olup olmadığı fark etmeksizin Gaziantep kültürünü; Gaziantep ağzının kendisine has kelime, ifade, deyim ve atasözlerini kullanarak hem ayakta tutar hem de gelecek kuşaklara aktarır. Yazar, kitapta yer alan hikayeler aracılığıyla Gaziantep ağzını kayıt altına almayı amaçlamaktadır. Bununla birlikte hikayelerin karakterleri Gazianteplilerden oluşmaktadır. Gaziantep ağzının yanında şehir kültürü de hikâyeleri süslemektedir. Üstelik bu hikâyeler başkalarından duyulan sözler veya rivayetler değil, dikkatli bir gözlemci olan yazarın bizzat tanık olduğu olay ve olgular olması bakımından daha da değerlidir.”

 

Haftanın Öne Çıkanları

Türkiye’nin en zengin 10 ismi açıklandı: Erdemoğlu Holding 1. sırada

2023-06-15 14:23 - Gündem

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ TAŞINIYOR

2023-06-16 18:24 - Gündem

Faciadan dönüldü

2023-06-16 22:59 - Gündem

Erdal Güneş'in ilk yardımcısı belli oldu

2023-06-12 14:31 - Spor

Nöroloji Uzm. Dr. Hakan Bozkurt Medical Point Gaziantep’te

2023-06-16 11:39 - Sağlık

Gaziantep’teki kanlı infaz saniye saniye görüntülendi

2023-06-18 17:40 - Asayiş

Daha önce Gaziantep'te görülmüştü

2023-06-12 22:38 - Gündem

Gaziantep'te dehşet... Eşine ve kayınpederine ateş açtı

2023-06-16 12:43 - Asayiş

Gaziantep'te fuhuş operasyonu

2023-06-14 12:56 - Asayiş

Akyürek ailesinin mutlu günü

2023-06-12 16:55 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Mevlid-i Nebi’nin 1500. yılına özel anlamlı buluşma

22:09 - Kültür & Sanat

Dünyanın En İyi 15 Kuruyemişi Açıklandı: Antep Fıstığı İlk 3’te

20:50 - Kültür & Sanat

114 YIL SONRA GELEN SERVET: TITANIC’İN CAN YELEĞİ REKOR KIRDI

21:10 - Kültür & Sanat

Kutsal Emanetler Gaziantep’te Ziyarete Açıldı

20:00 - Kültür & Sanat

Depremin İzleri Silindi: Kurtuluş Camii Yeniden Açıldı

23:45 - Kültür & Sanat

Günün Manşetleri

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem

Gaziantep’te CHP’li iki başkan AK Parti’ye katıldı

17:21 - Gündem

Kayıt Dışı İstihdama Dikkat

15:48 - Gündem