?>

AK Parti’yi Kim Savunacak? Şamil Tayyar’dan Çıkış

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, X hesabından yaptığı paylaşımda “AK Parti’yi kim savunsun?” tartışmasına dikkat çekerek, meselenin medya–siyaset ilişkisinin ötesinde, Türkiye’nin yapısal sorunlarıyla ilgili olduğunu vurguladı.

Gündem - 4 ay önce

AK Parti eski Milletvekili Şamil Tayyar, sosyal medya platformu X üzerinden yaptığı paylaşımda, son günlerde yeniden alevlenen “AK Parti’yi kim savunsun; gazeteciler mi siyasiler mi?” tartışmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tayyar, Ahmet Hakan’ın başlattığı tartışmanın Hande Fırat tarafından sürdürüldüğünü, Zafer Şahin’in ise bu sürece tepki gösterdiğini hatırlatarak, söz konusu tartışmanın aslında yeni olmadığını ifade etti. Bu başlığın geçmişte de periyodik olarak gündeme geldiğini belirten Tayyar, özellikle Medya ve Tanıtım Başkanlığı her el değiştirdiğinde benzer tartışmaların yaşandığını, ardından ise unutulduğunu dile getirdi.

Paylaşımında, siyasi kutuplaşmanın sertleştiği, toplumsal fay hatlarının kırılganlaştığı ve medyanın ayrıştığı bir ortamda bu tartışmaların anlamını yitirdiğini vurgulayan Tayyar, sorunun yalnızca AK Parti ile medya arasındaki ilişki olarak ele alınamayacağını ifade etti.

Şamil Tayyar, Türkiye’nin ihtiyacının “medyanın restorasyonu değil, kentsel dönüşümü” olduğunu belirterek, kurumlar, kurullar ve kurallar yerli yerine oturtulmadan sistemin sadece bir köşesine müdahale etmenin fayda sağlamayacağını savundu. Tayyar, bu sürecin ancak topyekûn bir seferberlikle mümkün olabileceğini kaydetti.

Haftanın Öne Çıkanları

Gaziantepli iş adamı gözaltına alındı

2025-12-24 12:36 - Gündem

HRK Holding, Aydınlı Giyim Grubu’nu İhaleyle Kazandı

2025-12-22 21:32 - Gündem

GFK BAŞKAN VEKİLİ TAŞDELEN RESTİ ÇEKTİ

2025-12-19 20:56 - Gündem

Aşiret Ağası Ankara'nın Göbeğinde oğlunu vurdu

2025-12-23 13:37 - Gündem

Gaziantep’te Trajik Olay: Polis Ekipleri İnceleme Başlattı

2025-12-21 21:39 - Asayiş

Burak Yılmaz Geldi, Yılların Emekçisi Kapı Dışarı

2025-12-21 11:14 - Gündem

Erol Maraş'a Önemli Görev

2025-12-22 16:33 - Gündem

İYİ Partili Gürban'dan Bursaspor’a 342 Bin TL Bağış

2025-12-23 22:12 - Gündem

Oğuzeli’nin Sevilen İş İnsanı Mehmet Ermayası Kalp Krizi Geçirdi

2025-12-25 13:29 - Gündem

Sakıp Usta’da Korkutan Yangın!

2025-12-21 18:56 - Gündem

İlgili Haberler

Gaziantep’te Gasp ve Rehine Dehşeti: Araç İçi Görüntüler Ortaya Çıktı

12:55 - Gündem

Gaziantep dahil 24 ilde dev operasyon

12:25 - Gündem

DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Kerkük Temasları Olumlu Geçti

12:09 - Gündem

3. MESLEK GRUBU KOMİTE ADAYLARINDAN NTO BAŞKANLARINA ZİYARET 

11:29 - Gündem

CEMAL DEĞER DUALARLA UĞURLANDI

11:22 - Gündem

Günün Manşetleri

Gaziantep’te Gasp ve Rehine Dehşeti: Araç İçi Görüntüler Ortaya Çıktı

12:55 - Gündem

Gaziantep dahil 24 ilde dev operasyon

12:25 - Gündem

DEİK/Türkiye-Irak İş Konseyi Kerkük Temasları Olumlu Geçti

12:09 - Gündem

3. MESLEK GRUBU KOMİTE ADAYLARINDAN NTO BAŞKANLARINA ZİYARET 

11:29 - Gündem

CEMAL DEĞER DUALARLA UĞURLANDI

11:22 - Gündem