?>

Ailesine bulaşmasın diye hastanede kalmış! Korona olduğunu gizleyen hemşire yüzünden 46 kişi karantinada

KKTC'de bir hastanede görev yapan hemşire, korona olmasına rağmen çalışmaya devam etti.

Sağlık - 5 yıl önce

 Kadının ailesine bulaştırmamak için bir hafta hastanede kaldığı öğrenilirken, gerçeklerin ortaya çıkmasıyla birlikte temaslı olan 46 kişi karantinaya alındı. Sağlık Bakanlığı konuyla ilgili soruşturma başlattı.

KKTC'de Dr. Burhan Nalbantoğlu Hastanesi'nde görev yapan bir çalışanda korona tespit edilmesinin ardından çalışana temaslı olan kişilerin bilgi vermesi istendi. Temaslılar arasında bulunan bir hemşire temaslı olduğunu gizledi. Daha sonra yapılan koronavirüs testinde hemşirenin korona olduğu anlaşıldı.

VİRÜSÜ AİLESİNE BULAŞTIRMAMAK İÇİN HASTANEDE KALMIŞ

Korona olan hemşirenin, temaslı olduğunu gizleyerek çalışmaya devam ettiği ortaya çıktı. Hemşirenin ailesine virüsü bulaştırmamak için evine gitmediği, bir hafta boyunca hastanede yattığı belirlendi. Olay ile ilgili açıklama yapan Sağlık Bakanı Ali Pilli, ilgili çalışanla alakalı soruşturma başlatıldığını açıkladı.

HEMŞİREYLE TEMASLI 46 KİŞİ KARANTİNAYA ALINDI

Hastanede hemşire ile teması bulunan 46 kişi karantina altına alındı. Tüm ameliyatlar iptal edildi. Sağlık Bakanı Ali Pilli de yaşananlarla ilgili açıklama yaptı.

"CEZASIZ KALMAYACAKTIR"

İşçinin kendisini gizlediğini söyleyen Pilli, "Burada büyük bir suç vardır. Bulaşıcı Hastalıklar Yasası'na göre söz konusu şahısla ilgili gereken yapılacak ve bu suç cezasız kalmayacaktır. Bakanlığımızın temaslılarla ilgili kendilerini gizlememesi konusunda defalarca yaptığı çağrılara rağmen bir hastane çalışanımızın sorumluluğunu yerine getirmemiş olması ve halk sağlığını riske atması çok üzücüdür ve cezasız kalmayacaktır. Sağlık Bakanlığımız söz konusu çalışanla ilgili yasal soruşturmayı başlatmıştır" dedi.

"HERKES BU İŞİ CİDDİYE ALSIN"

"Bu şahsın temaslı olabileceği düşünülen herkes, en küçük bir ihtimal göz önüne alınarak, geniş kapsamlı izoleye tabi tutulmuştur" diyen Pilli, "Ayrıca Lefkoşa Devlet Hastanesi'nde personel için kart sistemine geçilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Ziyaretçilerle ilgili kısıtlamalar da üst düzeye çıkarılmıştır. Herkes bu işi ciddiye alsın. Her kim halk sağlığını tehlikeye atarsa yasalar karşısında büyük bir suç işlemiş olup hakkında gerekli adli soruşturma yapılacaktır" ifadelerini kullandı.

Haftanın Öne Çıkanları

ŞAHİNBEY YARDIM REKORUNA KOŞUYOR

2020-12-15 18:48 - Gündem

Çatıda mahsur kalan kedi mahalleyi karıştırdı

2020-12-13 13:37 - Gündem

AK Parti Sözcüsü Çelik’ten Ebubekir Sofuoğlu’na tepki

2020-12-17 12:17 - Politika

Son Dakika: Elektrikte tepki çeken giderler artık tarifeye eklenemeyecek

2020-12-14 08:30 - Ekonomi

2021 yılı için doğal gaz bağlantı ve hizmet bedelleri belli oldu

2020-12-16 09:54 - Ekonomi

Taburcu olan corona hastası doktor rahatsızlanınca kaldırıldığı hastanede kurtarılamadı

2020-12-15 19:37 - Sağlık

Ambulans kazasında üniversite öğrencisi genç kız hayatını kaybetti

2020-12-16 17:51 - Gündem

Esra Erol'un programında bir skandal daha!

2020-12-16 17:59 - -

Yeni sanal müzeler ziyaretçilerini bekliyor

2020-12-17 12:32 - Gündem

Rus YouTuber canlı yayında hamile kız arkadaşının ölümüne neden oldu

2020-12-12 17:31 - Dünya

İlgili Haberler

Bahar Aylarında Çocuklarda Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat!

10:17 - Sağlık

Gaziantep’te Duygulandıran Bağış: Hastasından Doktoruna Böbrek

19:53 - Sağlık

“Sessiz Tehlike: Yorgunluk Sandığınız Belirti Hashimoto Çıkabilir!”

10:06 - Sağlık

Nizip’te Sağlıklı Yaşam Festivali Yoğun Katılımla Gerçekleşti

18:29 - Sağlık

Polikistik Over Sendromu (PCOS) Kadın Sağlığını Çok Yönlü Etkiliyor

10:20 - Sağlık

Günün Manşetleri

Gaziantep, Kişi Başı Borçta İlk 4’te

19:37 - Ekonomi

Vali Çeber'den Gaziantep Geri Gönderme Merkezi’nde İnceleme

19:31 - Gündem

ÖKKEŞ SABAH YAZDI: HİÇ UTANMADINIZ MI?

18:35 - Gündem

Motorine bu gece yarısından itibaren zam geliyor!

18:23 - Gündem

MHP Grubu’ndan Fırat Yılmaz Çakıroğlu’na Vefa Önerisi

17:27 - Gündem